Recept: romige dip van artisjok en parmezaan

Happy Friyay! Tijd voor aperitief om het weekend goed in te zetten en daarom maakte @macaron_manon deze heerlijke aperoplank. Voor de dip mixte Manon wat artisjokhartjes met parmezaanse kaas, pijnboompitjes en wat yoghurt. Super smeuïg en lekker! Verder is de aperoplank aangevuld met wat radijsjes, stukjes wortel, crackers, focaccia, copparolletjes met roomkaas, salami, olijfjes, manchegokaas,… Mix en match wat jij zelf het lekkerste vindt en geniet. Santé!

Ingrediënten

  • 6 gegrilde artisjokhartjes (+ eventueel extra voor de afwerking)
  • 2 el gemalen parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el Griekse yoghurt
  • Zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Doe de artisjokhartjes samen met de gemalen parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de Griekse yoghurt in de keukenrobot (of mix met de staafmixer) en mix tot een gladde tapenade. Kruid met wat zwarte peper.
  2. Serveer de dip met wat crackers, radijsjes, stukjes wortel,…

Vul je aperoplank aan met wat jij lekker vindt en zorg voor een goede mix van charcuterie, kaas en groenten. Ga voor knapperige en zachte hapjes. Of maak een volledige vegetarische plank. Een limonade, een gin-tonic of een glaasje bubbels erbij en je bent klaar om het weekend goed te starten!

Al de ingrediënten voor dit recept vind je bij Delhaize en Oil&Vinegar in Waasland Shopping.

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram