Dé perfecte picknick

Het eerste warm (of zeg maar heet!) weer komt er aan dit weekend! En wat klinkt er leuker dan een heerlijke picknick met het gezin of vrienden?

wsmile-food&lifestyle-picknick-friends-family-food

En ja, een zak Buggles met geitenkaas, bubbels, een koud pasta slaatje en zoete aardbeitjes klinkt als de ideale picknick-food-combo, maar geef toe, verrassend is het niet. Wil je eens wat anders? Dan vind je hier ongetwijfeld inspiratie! En pssst, vergeet die zonnecrème niet!

Dip & Spread
  1. Paprika & Feta: Schil een rode paprika, doe er wat look, peper en zout op en rooster voor 15-20 min in de oven op 180°C. Laat even afkoelen en mix er een pakje feta onder.
  2. Gerookte zalm & Griekse yoghurt: snij de gerookte zalm in fijne reepjes en meng er wat Griekse yoghurt onder. Snipper er wat verse bieslook bij, een koffielepeltje mosterd, een koffielepeltje honing en werk af met peper.
  3. Spinazie & Avocado: slink de spinazie (hoeveelheid: 2 handen vol) in een pot met een beetje water & peper. Laat het uitlekken en mix het samen met 2 avocado’s. Doe er een lepeltje Griekse yoghurt bij en werk af met lookpoeder & chilipeper.

Of haal gewoon de dip trio (Patatas Brava, Mustard Dill, Tzatziki Garlic) bij Oil & Vinegar en je hebt meteen 3 heerlijke dips!

Wrap & roll

Als je voldoende maakt van deze dips, dan kan je er meteen heerlijke wraps van maken:

  1. Paprika & Feta, in combinatie met ham. Welke ham dat kies je lekker zelf. Zwarte woud, Gandaham, zelfs met pancetta is dit heerlijk.
  2. Gerookte zalm & Griekse yoghurt in combinatie met komkommer. Dit zorgt ervoor dat er iets krokant bij zit, wat perfect past in een wrapje.
  3. Spinazie & Avocado in combinatie met stukjes kip. Je kan het kant & klaar kopen in Delhaize, maar stukjes verse kip is uiteraard ook snel gebakken.
Crack & chips

Als je het ons vraagt, dan is een picknick zonder chips geen picknick. Maar heb je er al eens aan gedacht om je chips zelf te maken? Hier scoor je ongetwijfeld mee!

Verwarm de oven op 180 °C. Spoel de zoete aardappel(s) en droog ze goed af. Je hoeft ze niet te schillen. Snij fijne plakjes (1 mm) zoete aardappel met een mandoline en doe alles in een kom (afsluitbaar), doe er een eetlepel maïzena over en kruid met lookpoeder, paprikapoeder & zout. Schud de kom goed. Doe er nadien een eetlepel olijfolie bij en schud de kom opnieuw. Leg de aardappelschijfjes op een ovenplaat en bak ongeveer 15 min af (draai ze halverwege om). Wanneer de randjes net niet zwart beginnen te worden, dan zijn ze klaar! Even afkoelen op een keukenrol en klaar!

Couscous in a bowl

Tegenwoordig kan je in Casa, Blokker, Hema, Flyinger Tiger en ook in Oil & Vinegar glazen (weck) potten vinden om je lunch in mee te nemen. En dit in alle formaten. Maak voor deze speciale picknick voor iedereen een glazen pot met het makkelijkste en snelste Parelcouscous receptje:

Kook de parelcouscous beetgaar (75 g per persoon), bak spekjes krokant, halveer kerstomaatjes en meng dit samen met pesto door de parelcouscous en klaar! Easy, maar zo lekker! Pesto kan je zelf maken, maar heb je de verse pesto’s bij Delhaize & Oil & Vinegar al ontdekt?

Fruit & drinks

Neem voldoende aardbeien, blauwe besjes & framboosjes mee. Ze zijn niet alleen heerlijk om er een hele middag van te eten,  je kan er ook je glaasje rosé, bubbels of water mee pimpen.

Fijn weekend!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram