10x beautyfabeltjes: waar of niet waar?

Is veel water drinken goed voor je huid? Herstelt een serum je gespleten punten? Droogt nagellak de nagels uit? Wat is waar en wat is niet waar? Wij hebben het voor je uitgezocht! Hieronder 10x het juiste antwoord.

beauty

#1 Door het scheren groeien je haren dikker en donkerder terug

FABEL! Je hebt vast wel gemerkt dat je haren dikker en donkerder worden, maar dit komt niet door het scheren. Gewoon omdat je ouder wordt. Oh well…

#2 Je gezicht spoelen met koud water houdt je huid jong

WAAR! MAAR! Je gezicht spoelen met koud water zal je huid tijdelijk verstevigen. Helaas, zal dit op lange termijn wél je huid beschadigen. Dit omdat hoge temperatuurverschillen niet goed zijn voor je huid. Just so you know hé!

#3 Veel water drinken is goed voor je huid

WAAR! Maar ook hier een MAAR! Dat water drinken goed is voor je huid is absoluut waar, geen twijfel mogelijk. Door het drinken van water ziet je huid er minder dof uit en zijn rimpels minder zichtbaar. Ook is er minder kans op irritatie en puistjes. Tal van voordelen dus! Jammer genoeg zijn deze voordelen van korte duur. Rimpels verdwijnen namelijk niet zomaar… Ze blijven nog steeds aanwezig, maar door het drinken van water houd je de huid gehydrateerd en elastisch. Stop je eenmaal met het drinken van water zullen oneffenheden en rimpels terug zichtbaar zijn. Consequent water drinken is dus de boodschap!

#4 Gespleten haarpunten herstel je met een serum

FABEL! Een haarpunten-serum kan je gespleten haarpunten niet herstellen. Eens gespleten, altijd gespleten! Oké, so be it, dan? Nope! Laat eerst je puntjes knippen bij de knapper en gebruik daarna het serum. Op deze manier behoed je je haar tegen het oplopen van schade. Het serum bevat een olieachtig product dat jouw haar een beschermlaagje geeft waardoor je haar beter tegen een stootje kan.

#5 Elke dag make-up gebruiken is slecht voor je huid

FABEL! Zolang je ‘s avonds er alles goed afhaalt en je gezicht goed reinigt kan het dragen van make-up overdag helemaal geen kwaad. Tip! Vergeet ook de mascara zeker niet van je wimpers te halen. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je wimpers ‘s nachts afbreken. En – dat – willen – we – nietttt! Nog een tip! Draag je waterproof mascara? Deze mascara blijft harder kleven aan je wimpers. Haal de mascara er zachtjes af met een watje door te deppen of zachte bewegingen te maken. Als je te hard wrijft, zal je ook hier wimpers afbreken en beschadig je de huid rondom je ogen die heel gevoelig is.

#6 Een witmakende tandpasta helpt je tanden witter te maken

WAAR! Deze tandpasta zorgt ervoor dat de oppervlakkige kleur van je gebit, die wordt aangetast door het drinken van thee of koffie, witter wordt. Wees wel voorzichtig met deze tandpasta’s, ze kunnen je tandglazuur beschadigen en dit kan niet hersteld worden.

#7 Nagellak droogt je nagels uit

FABEL! Het is niet de nagellak die ervoor zorgt dat je nagels droog en broos worden, maar wel de nagellakremover.

#8 Door je huid in te smeren met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor word je niet bruin

FABEL! Hoe hoger de beschermingsfactor van de zonnecrème die je gebruikt, hoe meer je huid beschermd wordt tegen de uv-stralen van de zon. Maar een zonnecrème biedt nooit 100% bescherming. Zelf de sunblocks met de hoogste bescherming, nl. SPF 50, beschermt je huid voor 97 procent. Wat wil zeggen dat je wel nog bruint, maar minder snel.

#9 Benen over elkaar = spataderen

FABEL! Spataderen zijn meestal erfelijk. Ook zwangerschap en hormonale factoren kunnen spataderen veroorzaken. Is jouw favoriete zithouding met de benen gekruist over elkaar? Geen probleem! Maar weet wel dat te lang in deze houding zitten rugpijn kan veroorzaken, dus af en toe eens wisselen van is goed voor je.

#10 Door je haar vaak te wassen wordt het sneller vet

WAAR! Hier draait alles om gewenning. Uiteraard verkies jij fris haar over een vettige coupe, en goed nieuws want jij heb hier zelf de controle over! Was jij je haar 2x in de week? Dan zal je haar niet om meer wasbeurten vragen dan dat, want de huid past zich aan. Is het schadelijk om je haar elke dag te wassen? Helemaal niet. En wil je je haar niet meer elke dag wassen? Dan kan je gewoon afbouwen door het minder vaak te wassen.

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram