Vegan Beauty

Vegan – of languit veganistische – beautyproducten: ze winnen steeds meer aan populariteit. Dit komt omdat we ons steeds bewuster worden van wat we op ons gezicht smeren en dat vertaalt zich naar een groeiend aanbod van vegan producten, yup ook in de beautywereld.

wsmile

Toch wordt er nog gedacht dat het wat overdreven is, wat aanstellerig. Vegans zijn überhaupt een beetje koekoek, niet? Nonsens. Wij weten wel beter. Maar dan ook echt. Net als in een veganistisch dieet, gaat veganistische beauty over de ingrediënten: ze zijn niet van dierlijke afkomst. Cruelty-free betekent dat de schoonheidsproducten niet getest zijn op dieren. Veel cosmeticaproducenten testen hun producten door chemicaliën op de huid van geschoren dieren te smeren, door ze in hun ogen te druppelen, door ze dwangmatig de ingrediënten te voederen en zelfs door na te gaan hoe hoog de dosis moet zijn vooraleer die dodelijk wordt voor het dier. De proefdieren worden gekweekt in laboratoria en na de experimenten gedood.
Tijd dus voor de beste vegan cosmetica, cruelty free, eco- en diervriendelijk, duurzaam. Zo weet jij zeker dat er voor jouw beauty product geen dierenleed is geweest. Mooi van binnen en van buiten, zeg maar. Opdat je ze niet alleen direct wilt gebruiken, maar ook met trots in je badkamer wil zetten.

 

Zuiver gezicht en geweten

Deze zuiverende reinigingsdoekjes met tea tree zijn perfect voor een snelle reiniging onderweg en verrijkt met zuiverende, biologische tea tree-olie. Verwijder make-up, onzuiverheden en overtollig vet effectief in een simpele handeling. Afspoelen met water is niet nodig. Voor een gereinigde huid die fris aanvoelt.

Tea tree skin clearing facial wipes – The Body Shop

 

Verslaafd aan chocolade

Chocolade is every girls best friend. De vegan oogschaduwpaletten van I Heart Make-up lijken op een reep chocolade en zijn daarom extra leuk! Maak met de 16 verschillende tinten, grote spiegel en applicator de ooglook die jij wilt. Niet stiekem opeten.

I Heart Revolution chocolate oogschaduwpalet – Kruidvat

 

Zo zacht als een bloempje

De botanische verzachtende blauwe korenbloem lipolie van Darphin is veganistisch en geformuleerd zonder parabenen. De olie beschermt de huidbarrière, voorkomt droge lippen en zorgt voor vollere lippen. Snel proberen!

Darphin verzachtende blauwe korenbloem lipolie – ICI Paris XL

 

Water water de rest komt later 

Een gezonde huid begint met een goede hydratatie. Deze gelcrème met hyaluronzuur en Indiase roos herstelt de vochtbalans van de huid en egaliseert het huidoppervlak. Natuurlijke antioxidanten op plantaardige basis beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van stedelijke vervuiling.

The Ritual of Namasté hydrating gel cream – Rituals

 

Glansrijk geslaagd

Voed dof haar met de Strawberry Clearly Glossing Shampoo. De formule zonder silicone is 100% veganistisch en verrijkt met verrukkelijke Italiaanse aardbeien. Het product helpt het haar ontwarren en zorgt voor extra glans en een zacht en zoetgeurend resultaat, de hele dag door.

Strawberry clearly glossing shampoo – The Body Shop

 

Zacht als een veertje

Een heerlijk verwennende bodycrème is altijd een zalig idee, zeker als hij vegan is. Zijn crèmeformule beschermt tegen koude, droge, hete en vochtige invloeden en ruikt heerlijk naar citroen, limoen en bergamot.

Origins ginger souffle whipped body cream – ICI Paris XL

 

Geen zeep in de ogen

Deze zacht en diep reinigende schuimgel verzorgt en hydrateert tijdens het wassen en is pH-neutraal en alkalivrij. Het sap van de Aloë Vera is rijk aan vitaminen, verzachtend, vochtregulerend en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid waardoor je deze face wash gebruikt in de plaats van zeep.

De Tuinen aloe vera face wash – Holland & Barrett

 

Sweets,

Lifestyliste Waasland Shopping Center

 

 

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram