KIDS: 7x leuke spelletjes met paaseitjes

Paaseitjes eten – yyyyyyup vééééél paaseitjes eten – eitjes rapen, eitjes gooien, … op Pasen kan dit allemaal! Net daarom hebben wij voor jou heel wat leuke Paasspelletjes in petto.

spelletjes

Eieren-memory

Heb je nog ergens van die gekleurde plastic eieren liggen? Gebruik ze dan voor een leuk spelletje eieren-memory! Gebruik enkel de helft van het plastic ei en verstop daaronder een snoepje of ander klein voorwerp. Zorg er wel voor dat je van elk 2 stuks hebt. Wie heeft het beste geheugen?

Twist het ei

Elk kind krijgt een ei. Iemand telt af van 3 tot 1 en vervolgens moeten ze het ei een stevige twist geven. Wie zijn ei blijft het langst draaien? Spannend toch?!

Rrrrrollen met die eieren

De bedoeling is dat het ei naar de overkant wordt geduwd, zonder de handen te gebruiken! Want nja, dat is gewoon to easy! Kies een ander lichaamsdeel zoals de neus en spreek af dat enkel dit lichaamsdeel mag gebruikt worden. Noooo cheaters! En o ja, vergeet geen eindstreep te trekken, anders blijf je dat ei maar rrrrollen 🙂 Wie is er eerst aan de eindstreep?

Paaseitje leggen

… niemand zeggen, ‘k heb de hele dag gewerkt. Vervang de traditionele zakdoek door een paasei en laat de kinderen springen als paashazen in plaats van gewoon te rennen. Dat wordt grappig 🙂

Eitje mikken

Eén kind is de Paashaas en draagt een mandje op de rug. Dit kind gaat op een redelijke afstand staan van de andere kinderen (afhankelijk van hoe moeilijk het spel mag zijn). Elk kind krijgt bvb. 10 paaseieren en ze moeten deze in de mand proberen te gooien. Degene die de meeste eieren in de maand heeft gegooid, wint!

Eierenspeurtocht

Een oldtimer, maar traditiegewijs kunnen we niet ontsnappen aan het spelletje ‘eieren zoeken’. Maar voeg er een leuk element aan toe zoals ‘het gouden ei’. Wie dit ei vindt, krijgt een extraatje! Of kleef op bepaalde eieren kleine opdrachtjes zoals ‘huppel 3x rond je eigen as’, of kleef er een leuke boodschap op zoals een mopje of complimentje.

Rollen omgedraaid

De wereld op z’n kop! Waarom niet? Nadat de kinderen alle eieren hebben gevonden, is het de beurt aan de kinderen om de eieren te verstoppen. Bij deze de beurt aan de volwassenen om eens zoek te gaan naar de paaseitjes. Dat zullen de kinderen zeker héél leuk vinden!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram