Lachen werkt!

5 oktober 2018 is het World Smile Day! Een hoogdag voor al wie positief in het leven staat, en voor degene bij wie het net iets moeilijker gaat dé uitgelezen kans om de ban te breken.

lachen werkt

“Bond zonder naam’ wist het al  50 jaar – of 150 jaar- geleden ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’, en dat is een absolute waarheid. Lachen produceert heerlijke gelukshormonen die op hun beurt de strijd aangaan met stresshormonen, pijnstillend werken én gewoon een prettig gevoel geven… reden te meer om er bewust mee om te gaan!

En toch… een gemiddelde volwassene lacht 15 keer/dag, een kind tussen de 300 en 400 keer, ergens zijn we dan toch wat dat gevoel kwijt geraakt, haalt de mogelijke schaamte het van het jezelf te kunnen zijn en houden we die perfecte oneliner toch maar voor onszelf…niet doen dus! Geef jezelf helemaal en binnen de kortste keren zal je merken dat anderen dit ook oppikken. Vooral op het werk moet je dit taboe kunnen doorbreken. Haal de grijsheid uit het kantoorbestaan en tover die glimlach op de gezichten van je collega’s.

Wist je immers dat:

  • Mensen beter leren communiceren wanneer ze moppen vertellen?

Wetenschappelijk onderzoek heeft zwart op wit bewezen dat als collega’s veel lachen, er door deze positieve communicatie een betere sfeer en verstandhouding wordt gecreëerd waardoor er ook een heel pak efficiënter zal gewerkt worden.

Om maar te zwijgen over de creativiteit die gepaard gaat met zo’n heerlijke sessie grappen en grollen.

  • Humor een boodschap over het algemeen beter kan overbrengen?

Als je een groot publiek wil bereiken en hun aandacht wil over hetgeen je wenst te vertellen, dan kan humor wel eens een krachtige manier zijn. Mensen onthouden nu immers iets wat hen heeft doen lachen eenvoudiger dan een droge boodschap.

Indien je echter een klacht zou willen overmaken aan 1 specifieke persoon, dan raden we echter aan om toch maar even bij de zaak te blijven. Je loopt anders de kans dat je niet serieus genomen wordt.

  • Humor zelfvertrouwen uitstraalt?

Simpel, door humor te verwerken in presentaties of in het dagdagelijkse leven, stel je jezelf enigszins kwetsbaar op. Wie dit durft, MOET dus wel intelligent én competent zijn.  Ook hier heeft wetenschappelijk onderzoek bewezen dat mensen personen met humor beter inschatten als leidende figuur in een team.

Maar pas wel een beetje op! Foute moppen/humor leidt tot het tegenovergestelde van het bovenstaande. Pas je humor toch een beetje aan aan je publiek, je zou niet de eerste zijn die ontslagen wordt vanwege een absoluut ongepaste oneliner – al zal hij in dat geval wel memorabel zijn.

Doe jezelf dus een plezier en gebruik je lach zo vaak als mogelijk!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram