10 easy tips voor witte tanden

Een stralende glimlach en perfect witte tanden? Je hoeft er niet speciaal voor naar de tandarts. YEEEY!! Met deze trucjes kan je zo thuis aan de slag en hoef je je niet blauw te betalen.

witte tanden

1. Eet aardbeien

Klinkt niet zo aanlokkelijk, maar wat is nu lekkerder (én gezonder) dan aardbeien. Ze maken je tanden op natuurlijke wijze witter, dit doordat ze natuurlijke appelzuren bevatten. Yummieforyourtummie!

2. An apple a day keeps the doctor away

Knapperige soorten fruit (en groenten) helpen je tanden te reinigen en dus wit te houden. Ze werken als een soort schuurborsteltje voor de tanden.

3. Baking soda

Maak je tandenborstel nat en doe er een klein beetje baksoda op, en poets je tanden zoals gewoonlijk. Ben je geen fan van de zoute smaak? Doe er dan wat tandpasta bij. Pas op voor beugeldragers! Baksoda lost de lijm op van je beugel dus niet gebruiken.

4. Geef me een zoen!

Door te zoenen wordt je speekselproductie verhoogt en blijfft je tandglazuur in goede conditie. Mmmwaahh!

5. Chew that gum

Ook door te kauwen verhoogt je speekselproductie. Oohja, kies wel suikervrije kauwgom!

6. Gebruik een rietje

Bepaalde dranken zorgen ervoor dat je tanden zullen verkleuren. De boosdoeners hieronder zijn: koffie, thee, rode wijn, frisdrank, gekleurde drankjes, …En oké, niets is minder sierlijk dan op restaurant je glaasje wijn op te drinken met een rietje. Maar geniet je thuis graag occasioneel van een glaasje? Neem er dan een rietje bij. Zo verminder je de aanslag op je tanden en vermijd je erosie van het glazuur.

7. Spoel met water

Je zou denken je tanden te poetsen na het nuttigen van een glaasje rode wijn of frisdrank. Maar nee, niet doen! Zo maak je het alleen nog maar erger. Spoelen met water is de boodschap. Dit helpt tandplak te voorkomen.

8. Kruidnagel

Doe een paar druppels kruidnagel op je tandenborstel en poets zo je tanden. Ook verwijdert verhelpt kruidnagel je mond van slechte bacteriën.

9. Melk is goed voor elk

Van melk wordt je sterk, klopt! En je tanden ook! Het calcium versterkt namelijk je tandglazuur.

10. Poets je tanden met kurkuma

Net zoals bij aardbeien maakt ook kurkuma je tanden op natuurlijke wijze witter. Je moet alleen te vinden zijn voor de specifieke smaak.

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram