10 zomerse waterspelletjes voor in de tuin

Je kids entertainen een hele zomer lang? Dat doe je met leuke waterspelletjes! Natuurlijk is en blijft de waterglijbaan, een echte klassieker en topper! Een zeil, water en afwasmiddel – meer heb je niet nodig voor een goede dosis fun! Maar toch zijn er nog heel wat andere leuke spelletjes waarmee je kids aan de slag kunnen.

waterspelletjes

1. Waterlimbo

In plaats van touw of een stok, gebruik je de tuinslang. Muziekje aan en allen in een rij al dansend onder de waterstraal door. Raak je het water? Dan val je af! Blijf je droog? Ga dan weer in de rij staan. Telkens opnieuw wordt de tuinslag een beetje lager gehouden. Wie blijft het langst droog?

2. Waterhoogspringen

Hierbij heb je het omgekeerde principe van de waterlimbo, en moet je dus over de waterstraal heen springen. Wie springt hoogst?

3. T-shirt race

Verdeel de kinderen in teams. Elk team krijgt een emmer vol met water met een T-shirt in. Aan de overkant staat een lege emmer. Deze moeten ze zo snel mogelijk moeten vullen door de natte T-shirt hierover uit te knijpen. Het team dat zijn emmer het eerst vol water krijgt, wint!

4. Natte stoelendans

Vervang de stoelen door grote emmers gevuld met water. Stap rond de kring van emmers en zet je met je poep neer in de emmer wanneer de muziek stopt. Wie geen emmer vindt, valt af! Net zoals bij de klassieke stoelendans wordt er tussen elk rondje telkens een emmer weggenomen. De winnaar gaat zitten op de laatste emmer, én heeft de natste poep – OEPS!

5. Pinãta met waterballonnen

Hang waterballonnen op en laat de kinderen geblinddoekt deze kapotslaan met een stok. Tip! Verstop leuke verrassingen in de pinãta zoals snoepjes.

6. Darts met waterballonnen

Je kan ook waterballonnen ophangen aan een houten bord. Laat de kinderen met een bal mikken op de waterballonnen zodat ze kapot springen.

7. Waterestafette

Is je tuin groot genoeg? Maak dan een heus parcours waarbij ze telkens opdrachten krijgen – zoals spring zoveel keer, ga zitten en sta terug recht, neem ook dit mee, … Bij de start krijgt elk kind een bekertje gevuld met water. Deze moeten ze proberen zo gevuld mogelijk tot aan de finish te krijgen. Wie zijn bekertje tot het einde het meest gevuld is met water, wint!

8. Creatief met verfpistool

Vul waterpistolen met verf en laat de kinderen een eigen T-shirt of een stuk doek hiermee bespuiten. Zo komen ze tot hun eigen en uniek kunstwerkje.

9. Zink het schip

Elke speler krijgt een waterballon aan de enkel, maak deze vast met een stuk touw. Iedereen moet proberen om het schip – de waterballon dus – van de ander kapot te trappen. Wie zijn ballon het langst in leven kan houden, is de winnaar van dit spel.

10. Knikkertenenspel

Vul een opblaasbadje met water, leg er een heleboel knikkers in en zet er stoelen omheen waarop de kinderen kunnen gaan zitten. De bedoeling is dat ze binnen een bepaalde tijd (bv. 1 minuut) zoveel mogelijk knikkers vissen uit het water, en dit natuurlijk met de tenen!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram