5 makkelijke tips voor strakke benen tijdens de zomer

Daar is ze dan, het zonnetje! Tijd om die benen in goede vorm te krijgen zodat je helemaal beachproof bent. Maar je bent ongeduldig en wil snel resultaat? Wij geven je vijf tips waarmee je meteen aan de slag kan.

strakke benen

1. Drink voldoende water

Maak er de gewoonte van je dag te starten met een glas water (op een lege maag!). Op deze manier ontdoe je je lichaam van gifstoffen en worden ziektes voorkomen. Énnn… Veel water drinken zorgt ervoor dat de elasticiteit in je huid makkelijker behouden blijft waardoor vroegtijdige rimpels voorkomen worden. Énnnneummm… Water drinken bevordert je stofwisseling waardoor je sneller vet verliest! Goed dus om die benen makkelijk in shape te krijgen!

2. Zet dagelijks minstens 10.000 stappen

Dat klinkt veel, maar dat is het niet! 10.000 stappen staat gelijk aan 6 km. Op normaal wandeltempo komt dit overeen met 5 kwartier stappen (1h15 dus). Daar zou je makkelijk moeten aan komen. Heb je een niet zo beweeglijke dag dag en zijn je benen in off-modus? Kom dan uit die luie zetel en ga voor een gezellige avondwandeling. Gebruik je dagelijks de lift? Neem dan liever de trappen. Dit geeft je billen meteen ook een goede lift.

3. Masseer je benen

Of laat je masseren door je partner?! Maak hierbij gebruik van een hydraterende crème of anti-cellulitiscrème en wrijf je benen in met cirkelvormige bewegingen. Hierdoor word je bloedsomloop verbetert en maak je komaf met sinaasappelhuid.

4. Verfris jezelf met een koude douche

Tijdens de warme zomerdagen is wat verfrissing zeker welkom. Neem daarom af en toe een koude douche, of richt de straal van de douchekop enkel op je benen. Hierdoor zal je huid sterk en elastisch blijven (anti-rimpeleffect!), en worden spataders voorkomen.

5. Train je beenspieren

Ben je sportief ingesteld? Of heb je wat extra over voor die mooie benen? Maak er dan wekelijks de gewoonte van om een kleine work-out uit te voeren met oefeningen gericht op je beenspieren. Online vind je heel wat oefenschema’s die je thuis makkelijk kan uitvoeren, of schaf je een beurtenkaart aan bij een fitnesscentrum in je buurt.

Lees ook:

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram