Het perfecte haarritueel

Stap voor stap voor prachtig haar ! Perfect haar dat elke dag mooi zit als je wakker wordt, het is niet iedereen gegeven. Gelukkig heb je zelf veel in de hand om je haar te laten shinen.

Stap 1 – Reinig

het perfecte haarritueel

Het lijkt iets onbenullig omdat je haar wassen een gewoonte is. Hoe je je haar wast, heeft een groot effect op de glans. Daarom vind je hieronder enkele tips voor het reinigen van je haar.

Lang haar

Bij lang haar is het aangeraden om je haar eerst te kammen voor je het wast. Hierdoor zitten er minder klitten in en wordt de kans op beschadiging van de haarstructuur kleiner. Gebruik bij het wassen een milde shampoo. Deze maakt het haar zacht en proper zonder onnodig hydratatie weg te nemen.

Gekleurd haar

Hoe minder je gekleurd haar wast, hoe minder snel de kleur vervaagt. Vermijd producten met alcohol, deze laten het haar er snel dof en futloos uitzien.

Krullend haar

Gebruik een shampoo die niet alle olie wegneemt. Krullend haar heeft vocht nodig. Blijf daarom weg van shampoos met sulfaten. Was je haar even met koud water, hierdoor gaat het meer glanzen.

 

Stap 2 – Verzorg

Lang haar

Gebruik meer conditioner dan shampoo. Hydratatie is belangrijk, zeker voor lang haar. Breng de conditioner niet op de hoofdhuid aan, hierdoor wordt het terug vet. Als je haar al gezond en volumineus is hoef je het niet elke wasbeurt aan te brengen.

Gekleurd haar

Gebruik een crème die je niet moet uitspoelen. Deze maakt het haar knoopvrij zonder het zwaar te maken. Zeker mensen met fijne haren zullen het resultaat merken. Gekleurd haar heeft hydratatie nodig. Gebruik af en toe een haarmasker, dit maakt het haar sterker en voedt de haarkern.

Krullend haar

Conditioner is belangrijk voor krullend haar. Masseer het en kam het niet door. Hierdoor wordt het haar minder pluizig en splitsen de krullen niet.

 

Stap 3 – Breng in model

Het pefecte haarritueel

Lang haar

Dep je haar droog. Nat haar is brozer, als je je haar droog wrijft,  is de kans op beschadiging van de haarvezel groter. Blijf zoveel mogelijk weg van stijl- en krultangen. Wens je toch gebruik te maken van een stijl- of krultang, behandel je haar dan eerst met een gladmakende crème die je haar beschermt tegen de hitte van deze toestellen.

Gekleurd haar

Vermijd overdreven hoge temperaturen, hierdoor vervaagt de kleur sneller, zeker bij gekleurd haar. Na het drogen van de haren mag en kan er steeds een olie aangebracht worden tegen pluizen, droge punten en zoveel meer. Het voedt de droge haren en geeft een mooie glans.

Krullend haar

Als je krullend haar kamt, gebruik je best je vingers of een grove kam. Hiermee voorkom je gebroken haar. Daarnaast begin je best van onder naar boven te borstelen. Hierdoor kam je knopen gemakkelijker uit. Doe dit bij voorkeur in de douche nadat je conditioner aanbrengt. Als je je haren kamt nadat je gedoucht hebt, kam je de krullen uit elkaar en gaan ze pluizen.

 

Waar of niet waar?

Welke haarmythes zijn juist en welke niet?

Het perfecte haarritueel

Kammen als het nog nat is, is slecht

Waar. Als je je haar kamt als het nat is, vergroot de kans op splitsen en breken van de haarvezel.

Temperatuur te hoog zetten tijdens brushen is schadelijk

Waar. Door een te hoge temperatuur droog je de haarkern uit waardoor het sneller kan breken en splitsen.

Elke dag is wasdag

Niet waar. Je hoofd maakt op natuurlijke wijze olie aan. Indien je deze olie elke dag wegneemt door shampoo te gebruiken bij het wassen, zal je automatisch meer olie aanmaken om dit te compenseren. Je mag dus gerust een dagje tussen de wasbeurten laten.

Elastiekjes beschadigen je haar

Waar. Indien je ze te strak aanspant kan de haarvezel breken.

Hoe langer je conditioner laat zitten hoe beter de werking

Niet waar. Een conditioner werkt oppervlakkig en dringt niet door tot de kern van de haarvezel. Of je deze nu 1 minuut of 10 minuten laat zitten, maakt geen verschil. Volg daarom gewoon de instructies op de verpakking van het product.

Met de juiste producten kan je je haar dikker en gezonder krijgen

Gedeeltelijk waar. Alles begin vanbinnenuit. Gezond eten en voldoende drinken is daarom heel belangrijk. We ontkennen echter niet dat producten zonder of met minimale hoeveelheid aan chemicaliën beter zijn.

Je haar aan de lucht laten drogen is beter dan je haar föhnen

Niet waar. Het klinkt raar maar als je je haar door lucht laat drogen schaadt dit de haarkern. Bij föhnen beschadig je enkel de buitenste laag van het haar.

 

Onze favoriete producten

Natural & vegan shampoo

Het perfecte haarritueel

Gekleurd haar

Het perfecte haarritueel

Shampoo zonder sulfaat voor krullend haar

Het perfecte haarritueelHet perfecte haarritueel

 

Rood haar? Lees waarom jouw rode lokken zo speciaal zijn.

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram