Mooie bruine benen

De zon schijnt buiten, tijd om dat nieuwe jurkje uit de kast te halen. Maar wat te doen met die witte benen? Het antwoord is zelfbruiner of self tanning.

Mooie bruine benen

Zonnebanken duurt niet alleen lang maar is ook ongezond voor je huid. Daarom bedanken we allemaal degene die zelfbruiner uitvond. Hij of zij heeft ervoor gezorgd dat we een mooi gebronsde huid hebben zonder daarvoor uren in de zon te moeten doorbrengen. Het mooi aanbrengen van zelfbruiner is doorheen de jaren steeds makkelijker geworden. Door nieuwe formules en varianten heb je geen lelijke vlekken meer en lijkt die fake tan net echt.

 

Voorbereiding

Het meeste werk begint eigenlijk voor je de zelfbruiner aanbrengt. Een goede voorbereiding levert de mooiste resultaten op. Ga onder de douche en scrub je lichaam. Gebruik een scrub zonder suiker. Deze laten een plakkerig laagje achter waardoor het product vlekkerig kan worden. Scheer met een nieuw mesje. Doe dit liefst een dag voor je de zelfbruiner aanbrengt. Zo hebben de poriën tijd om na het scheren te sluiten waardoor er geen product kan opstapelen.

 

Zelfbruiner aanbrengen

Mooie bruine benen

Breng eerst een dun laagje lotion aan. Zo kan je het product mooier uitwrijven en is het resultaat natuurlijker. Breng de zelfbruiner van boven tot onder aan. Vermijd handen, ellebogen, voeten, nek en gezicht. Gebruik hiervoor een washandje. Neem daarna een kleine hoeveelheid zelfbruiner en breng aan op de overgebleven zones. Focus op het uitsmeren van het product. Op deze manier zal de huid egaal gebronsd worden. Laat het product ongeveer 15 minuten intrekken en trek het eerste uur geen mooie kleren aan. De kans bestaat namelijk nog dat het product wat afgaat.

 

De juiste producten

Mooie bruine benen

In 2012 stond zelfbruiner gelijk aan vlekken en kledingstukken die je moest weggooien. We leven ondertussen gelukkig in 2018 en hebben een rijk gamma aan zelfbruiners. Er bestaan crèmes, mousses, gels, sprays en nog zoveel meer varianten. Maar hoe kies je het product dat het beste bij jou past? We willen je hierbij graag helpen en geven je een kort overzicht.

 

Zelfbruiners die geleidelijk aan kleuren

Er bestaan zelfbruiners die gradueel kleur afgeven. Heb je nog nooit zelfbruiner gebruikt? Dan is dit het product voor jou. Je kan zelf beslissen wanneer je de kleur goed vindt. Breng een eerste laag aan en bekijk het resultaat. Toch nog iets te licht? Breng nog een laag aan. Deze zelfbruiners zijn gemaakt om in laagjes aan te brengen. Zo heb je meer controle over het eindresultaat.

Enkele zelfbruiners waarbij je de intensiteit kan opbouwen zijn: Rituals – Karma self tanning body lotion / Yves Rocher – Verzorgende zelfbruinende lotion / L’oreal – Sublime Bronze Express Pro Droge Zelfbruinende Mist Spray

 

Instant zelfbruiner

Deze zelfbruiner is voor iemand die onmiddellijk intens resultaat wilt bekomen. Je gebruikt één laagje en hebt onmiddellijk een donkerdere kleur. Pas wel op met de hoeveelheid. Gebruik een fijne laag, door de hoge pigmentatie komt deze zelfbruiner anders vlekkerig over.

Enkele zelfbruiners met een hogere pigmentatie zijn: Procrins – Sun Express Zelfbruinende Spray / iU – He-She 1 hour rapid liquid tan / Lancaster – Self tan beauty / Collistar – Self tan magic face drops

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram