Blue Monday Blues

Oh no! ‘s Werelds meest depressieve dag van het jaar is daar opnieuw… Blue Monday! Tijd om ons collectief in zelfmedelijden te hullen? No way, daar doen we niet aan mee… daar zijn we veel te optimistisch voor geboren. Dus hoe pakken we de dag aan?

Blue Monday Blues

 

Weet waarom het Blue Monday is!

2 redenen:

1. Het is dan blijkbaar toch moeilijk om goed voorgenomen te blijven. Na 2 weken vol optimisme, beginnen die goede voornemens je het strot uit te komen… Geef toe, wie eet nu sla als het buiten vriest?! De maatschappij wil echter dat je je hier MEGA-schuldig over voelt… niet doen, gewoon niet doen. Give yourself a break! En sta jezelf toe dat je ze aanpast, dat mag, want enkel jij hebt hierover te beslissen, t’is immers jouw leven.

Leg de lat iets minder hoog, of ga voor een geheel nieuwe aanpak. Enkele weken geleden kon je op onze blog al een aantal, misschien meer haalbare, goede voornemens lezen… laat deze je alvast inspireren.

2. Het duurt nog lang eer het terug vakantie is. Klopt, maar dat is toch ook het einde van de wereld niet? Er zijn tal van manieren om wat vakantiegevoel op te wekken.

  • Zet de thermostaat op 30 en spreek met je vriendinnen af om in zomertenue wat sangria te komen drinken (dat mag weer want ook dat voornemen is iets afgezwakt). Zet een parasol op en haal de tuinstoelen naar binnen voor een echte outdoor experience indoor.
  • Vriendinnen geen tijd, geen probleem… tijd voor je partner om zijn nut te bewijzen. Hou de temperatuur hoog en spreek af om een ‘soirée à la touriste’ te houden, linnen broeken, hawaihemden en eventueel wat extra fond de teint voor beiden later zal je niet alleen in een deuk liggen van het lachen, je zal je zo weer op de Ramblas wanen.
  • Nog lang geen vakantie, en dat is overkomelijk? Wees dan vooruitziend en neem gewoon verlof op dinsdag :), boem, probleem opgelost! Soms moet je het helemaal niet ver zoeken!
  • Als niets anders helpt, pak je tablet en begin gewoon met het boeken van je volgende reis, je zal sowieso ergens nog een vroegboekkorting zien… en dan oogjes toe, en begin maar te dromen. Je zal merken dat er automatisch een glimlach op je lippen tevoorschijn komt.

Voor je het weet, HOERA, je hebt Blue Monday overleefd en kan de komende 364 dagen weer met een goed humeur tegemoet gaan (uiteraard met hier en daar eens een off-day, we zijn geen robots he).

Lees ook: social voornemens!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram