5 x leuke herfstspelletjes met de kids!

De herfst is dé tijd van het jaar om samen met je kids het bos in te trekken voor een mooie boswandeling en spelenderwijs de natuur te ontdekken!

 

Hier onze 5 favoriete bosspelletjes :

 

Bowlen met dennenappels

Ga samen met de kids op zoek naar 10 dennenappels in het bos, en plaats deze – zoals in een echt bowlingspel – naast elkaar in de vorm van een driehoek. Elke speler speelt 2 ballen na elkaar. Slaagt de speler erin om alle dennenappels om te gooien in 2 beurten? Dan heb je een spare gegooid! Gooi je alle dennenappels in één worp omver? STRIKE!!

Neem mee van thuis :

  • één bal

Maak een herfstkroon

Ga op zoek naar allerlei moois te vinden in de natuur: blaadjes, bloempjes, paddestoelen, eikels, mos, veertjes… Laat de kinderen hun kroon zelf versieren met hetgeen ze gevonden hebben.

Neem mee van thuis :

  • een reep papier dat je vastniet tot een kroon
  • dubbelzijdige plakband

Blaadje leggen, niemand zeggen …

Maak een kring en laat één iemand rondom de kring lopen terwijl de de andere zingen ‘Blaadje leggen, niemand zeggen, ‘k heb de hele dag gewerkt, 2 paar schoenen heb ik afgewerkt, één van stof en één van leer, hier leg ik mijn blaadje neer’. Het principe zal jou intussen gekend zijn 🙂  Wordt er iemand getikt? Dan moet hij/zij in het midden van de kring gaan zitten terwijl er gezongen wordt: “Vogeltje gij zijt gevangen, in een kotteke zult gij hangen …’ Wordt de volgende getikt? Dan mag dit vogeltje uit de kring en plaats maken voor de volgende.

Kriebel kriebel spin …

Ga op zoek naar kastanjes in het bos, kies de grootste eruit en prik de satéstokjes er rondom heen. Probeer deze op gelijke breedte te verdelen. Knoop het eerste draadje – dicht tegen de kastanje – aan één van de prikkers vast en weef zo het draadje om en om en over en onderdoor de prikkers. Ga helemaal rond met het touw en knoop de uiteindes telkens aan elkaar, tot je een heus spinnenweb hebt!

Tip! Gebruik verschillende kleuren touw. Zo heb je een kleurrijk spinnenweb! Leuk als decoratie in de slaapkamer.

Neem mee van thuis :

  • 7 satéprikkers
  • (gekleurd) touw

Welk herfstdier ben ik?

Elk kind krijgt een dierenplaatje op de rug, maak deze vast met een wasknijper. Belangrijk! Het kind mag niet weten welk dier er op z/haar rug hangt, maar moet deze raden door aan de andere kinderen vragen te stellen : “Welk geluid maak ik? Hoe beweeg ik? … Deze vragen mogen alleen beantwoord worden met ‘ja’ of ‘nee’. Bijvoorbeeld: Kan ik vliegen? Heb ik 4 poten? Een dikke vacht? …

Neem mee van thuis :

  • dierenplaatjes : uil, muis, vos, eekhoorn, spin, egel, …
  • wasknijpers (= aantal kinderen)

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram