Wist jij dit al over lachen?

Op 6 oktober is het World Smile Day! Een dag in het leven geroepen door de uitvinder van dé – ooh jawel – beruchte SMILEY-emoji! 🙂 Dat lachen leuk is weten we allemaal. Maar dat het daadwerkelijk ook gezond is, in de letterlijke betekenis?

Elke dag een stevig potje gieren is alvast dé boodschap! Want lachen heeft alleen maar voordelen.

1.Je leeft langer

Héèéèéèé? Elke dag een halfuurtje lachen zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval. Dat wordt dus lachen geblazen!

2. Gratis sixpack

Een strakke buik? Ja, dank u! Door te lachen train je automatisch je buikspieren. Een kwartiertje lachen telt goed voor de verbranding van 50 calorieën. Zie jij die verpakking met 6 blikjes ook al verschijnen? Neenee, niet in je koelkast.

3. Geen stress

Tijdens het lachen komen er endorfines vrij in je hersenen. Deze verminderen stresshormonen zoals cortisol en zorgen voor een geluksgevoel. Ook verzachten endorfines de pijn. Ben je dus ziek? Trommel dan even je grappigste vriendinnen op, schater er geweldig op los, en je voelt je meteen een stuk beter!

4. Een boost voor je immuunsysteem

Door te lachen verhoog je bepaalde antilichamen die virussen en bacteriën aanvallen. Je zou je immuunsysteem tot wél 40% kunnen versterken. Veel lachen dus, want het houdt je gezond!

5. Pretty you

Een lach wordt aanzien als iemands mooiste kenmerk. Door te lachen kom je over als een positief persoon en krijg je een aantrekkelijke uitstraling. Bovendien werkt het aanstekelijk, waardoor je makkelijk een lach terugkrijgt. En dat is fijn fijn fijn!

6. Dé neplach

Ken je dat? Iemand maakt een loos mopje, het is niet grappig maar je wil niet onbeleefd zijn, dus je haalt het onderste uit de kan om een flauw grinnikje uit te persen. Wel, buiten het feit dat die persoon je neplach zal herkennen – want onze hersenen maken meteen het onderscheid tussen een lach die oprecht of fake is – heeft een neplach ook zijn voordelen, voor jou althans. Want ook tijdens een niet-oprechte lach, gelden bovenstaande voordelen. Neplach er dus maar helemaal op los!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram