Waarom zoenen zo gezond is!

Waarom mensen met elkaar zoenen is nog niet helemaal duidelijk. Beter gezegd, de meningen zijn verdeeld. 

Volgens Carl Jung, een Zwitserse psychiater, ging zoenen louter om voedseloverdracht. Inderdaad, dat lees je goed! Vroeger, héééééél vroeger, zouden moeders hun kinderen via de mond gevoed hebben (jawel, net zoals vogels hun jongen eten geven). Sigmund Freud beweerde dan net dat zoenen te maken zou hebben met een obsessie gericht op de moeder. Nja, laten we hier liever niet verder op ingaan? 

Ik stel voor dat we het bij de algemene en aanvaardbare stelling houden: “Zoenen is een expressie van wederzijdse liefde en affectie”.

Forever young

Zoenen zou hetzelfde effect hebben als een verjongingskuur. Tijdens het zoenen train je 34 spieren in je gezicht waardoor je minder kans hebt op rimpels. De boodschap is dus duidelijk: zoen er maar lekker op los want je blijft er jong van.

Een maatje minder

Geen zin om te gaan sporten? Geen probleem, want door te zoenen krijgen je lichaamscellen meer zuurstof en verbrand je extra calorieën. Je verbrand er zelfs meer dan tijdens het wandelen!

Nooit meer naar de tandarts

YEAH, YOU WISH! Maar toch goed nieuws, want door te zoenen geven jij en je partner speeksel over aan elkaar. Hierdoor worden bacteriën gespoeld en heb je minder kans op tandbederf.

A natural drug

Van zoenen wordt je helemaal euforisch. Dit omdat er tijdens het zoenen twee stoffen vrijkomen: endorfine en dopamine. En deze stoffen zorgen net voor dat gevoel van gelukzaligheid.

#byebyebooboo

Last van kwaaltjes zoals hoofdpijn? Draai die tong dan maar helemaal los want hierdoor ontspannen je aderen waardoor deze pijntjes zo verdwijnen.

HA-HA-HATSJOE!

Last van hooikoorts? Wel, dan is stevige zoen voor jou dé oplossing. Want ja, het helpt wel degelijk! Het verlaagt namelijk de productie van histamine. Zoen je partner wel minstens een halfuur, anders zal het niet helpen.

Lekker sterk

Een stevige zoen houd je goed gezond. Zoals eerder gezegd, wissel je tijdens het zoenen heel wat bacteriën uit aan elkaar. Niet alleen goed voor je mondhygiëne, maar ook voor je algemene weerstand.

Pure meditatie

Tijdens het zoenen maakt je lichaam minder cortisol aan. Dit is een stresshormoon dat door de bijnieren geproduceerd wordt wanneer je stress hebt. Van zoenen wordt je dus helemaal zennnnnn

#Wistjeditjes?
  • Tijdens het zoenen houden we onze ogen gesloten om ons zo beter te kunnen focussen op de kus zelf, en er zo beter van te kunnen genieten. Onderzoek wijst namelijk uit dat onze hersenen het moeilijk hebben om een zintuig en visuele stimulans tegelijkertijd te verwerken. #ONETHINGATATIME
  • De meeste vrouwen worden het liefst gezoend in de hals. #TIP!
  • Er benamingen zijn voor the bad kind of kisses! Zo is er de ‘dambreukzoen’: deze zoen gaat gepaard met een overvloed aan speeksel. #KEEPITTOYOURSELFPLEASE
    Alsook is er de ‘grote grotzoen’: tijdens deze zoen geraakt je eigen tong verloren in de andere zijn mond #PLEASEGIVEMEMYTONGUEBACK
  • Als kersverse mama je baby overladen met zoentjes is het beste wat je kan doen! Dit zorgt er niet alleen voor dat je baby gelukkiger zal zijn, maar hierdoor zal je baby ook beter groeien. #HAPPYHAPPYBABY
  • En een quote als afsluiter: “Een kus met tijd en stond houdt een mens gezond”.

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram