Drommels, mijn huis zit vol met hommels!

Hommels zijn de knuffelbeertjes onder de bijen, ze zien er niet enkel lief en pluizig uit… ook hun karakter kan vergeleken worden met dat van de meest goedzakkige labrador die je je kan voorstellen. Je hoeft al héél wat te doen vooraleer ze agressief zouden worden en steken.

Het nut van bijen hoeft hopelijk al niet meer uitgelegd te worden. Zonder bijen geen planten, zonder planten geen… alles eigenlijk. Om maar te zeggen dat die dikke brommers eigenlijk onze beste maatjes moeten zijn.

Helaas (of eerder gelukkig) blijft de natuur zichzelf en dat zorgt af en toe voor wat minder aangename kantjes. Zo zoeken die beestjes naar droge, warme en aangename ruimtes die hen daarnaast ook nog wat bescherming bieden tegen al wie hen minder goed gezind is. Niet zelden komen ze terecht bij onze huizen, het is immers voor net dezelfde redenen dat wij ze bouwen.

Hoor je in je huis een onverklaarbaar gezoem en zie je rond je dak of gevel zwarte pluizenbolletjes zwermen? Dan mag je je de gelukkige gastheer van een hommelnest noemen.

Maar wat doe je juist in dergelijke gevallen?

Heel eenvoudig: helemaal niets!

Hommelnesten zijn slechts van korte duur en verdwijnen na enkele maanden helemaal vanzelf. Doorgaans is dit na het bloeien van de Linde. De jonge hommel-koninginnen zijn dan klaar om op eigen pootjes te staan en verlaten het nest, waarna ook de werker-hommels uitzwermen.

Ervaar je toch overlast van het nest? Ga dan niet lopen rondspuiten met insecticide! Bel een lokale imker op (Google kan je hierbij helpen), deze zijn gek van deze diertjes en zullen dus met plezier naar jou komen om de mogelijke opties af te wegen.

Wat je ook doet, blokkeer nooit de uitgang van het nest! Deze beestjes zijn zo klein dat ze altijd wel ergens een uitgang vinden en dit kan ook in je keuken of slaapkamer zijn… En geef toe, hoe graag we ze ook zien, een bed vol hommels… dat is minder fijn!

Reactie schrijven

NIEUWSBRIEF

Benieuwd naar meer?
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief
en blijf zo op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

SOCIAL

www.waaslandshoppingcenter.be

Volg ons op social media en ontdek alle nieuwtjes als eerste.

facbook instagram